Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, december 24, 2006

Anti rook/alcohol campagne

Dat Europa anti-roken is zal inmiddels wel duidelijk zijn. In de strijd tegen roken schijnt alles geoorloofd te zijn. De Belgen accepteren het niet en hun protest zorgde ervoor dat het volgende spotje van de buis verdween:
http://www.nozon.com/smoking/VL30S.mpeg

De antrookcompagne is hard gevoerd en ondanks het protest in heel Europa wordt het niet roken binnen Europa langzaam een feit.
Herinneren jullie je nog de rookcoupé's in de trein?
Allemaal afgelopen, als je nu nog ergens wilt roken ben je meteen de klos.

Maar nu de alcohol. Het alcoholgebruik onder jongeren neemt in een sneltreinvaart toe. De prijzen in de horeca zijn hoog, daarom drinken jongeren ín voor ze uitgaan. Ik dacht dat dat een verzinsel was. Toch blijkt het waar te zijn. Het alcoholgebruik onder volwassenen is meer dan geaccepteerd. Het voedingscentrum raadt zelfs aan 1 of 2 glaasjes per dag te drinken.
Wat een verschrikkelijke onzin. Omdat ouders drinken zelfs normaal gaan vinden nemen jongeren dat gedrag over en accepteren ouders zelfs dat hun pubers drinken onder het mom van hij/zij kan het beter thuis leren! Wat een klinklare, driedubbelovergehaalde onzin.

Alcohol is slecht, de gevolgen van alcoholgebruik zijn vele malen erger dan van roken.

Waarom voert de overheid daar dan geen hetze tegen? Waarom hoor je Europa nauwelijks over alcoholgebruik? Waarom is een borrel ná het werk nog steeds toegestaan?

Heel simpel, als we een hetze tegen alcohol gaan voeren komt de economie in opstand. Het bedrijfsleven en de schatkist hebben baat bij de alcoholconsumptie.

En zoals altijd staat de economie weer boven de mens.
En daarom:
- Mag er wel alcohol gedronken worden
- Wordt druggebruik oogluikend toegestaan en getolereerd
- Is zelfs overgewicht geaccepteerd

Maar rokers zijn zoals altijd weer de zondaar!

3 Comments:

  • At zondag, december 24, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Ik ben geen rookster, dus het valt me moeilijk voor rokers op te komen. Maarrr: Is overgewicht geaccepteerd, zoals jij schrijft ? Ik dacht het nou juist niet, tot vervelens toe worden mijn slanke kinderen lastig gevallen met campagnes over overgewicht.En ik dacht dat er toch ook fiks verdiend werd aan de tabakconsumptie-accijns, net als verslavingen aan gokken, loterijen etc. De Staatsloterij, geldklopperij van overheidswege ...Terwijl nu toch wel duidelijk is dat de enige manier om aan een loterij iets te verdienen, er zelf eentje te beginnen is.

    Nog even en de schuldhulpbranche wordt een bloeiende bedrijfstak.

     
  • At zondag, december 24, 2006, Blogger journaalsoep said…

    Ja, in die schuldhulpverlening zal voor sommige mensen ook wel een broodwinning in zitten.
    Overgewicht is maatschappelijk niet geaccepteerd, maar de overheid zal gezonde voeding niet subsidiëren en geen verbod op vette voeding uitspreken. En zolang rotzooi nog altijd goedkoper is dan gezonde voeding houden ze het overgewicht in stand.

     
  • At zondag, december 24, 2006, Blogger Annelies said…

    Mijn stokpaard, Nell....
    IK ga dus hier NIET zeggen dat je gelijk hebt... ;-))

     

Een reactie posten

<< Home