Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, juli 21, 2011

Het klinkt te mooi om waar te zijn!

Er is heftig geprotesteerd tegen de bezuinigingen op passend onderwijs. Begrijpelijk, in een maatschappij als deze is onderwijs op maat eigenlijk niet meer dan normaal. De hoge kosten zijn niet te wijten aan het toenemen van het aantal etiketjes. Als de norm van "normaal" steeds scherper gesteld wordt is het vanzelfsprekend dat er steeds meer kinderen buiten de norm vallen.
Kinderen opleiden heeft weinig zin als er geen toekomstperspectief is. Kinderen die geen stageplek kunnen vinden, omdat ze 'buiten de norm vallen, hebben weinig toekomstpersectief alleen de Wajong blijft over.

Maar er is een nieuwe ontwikkeling. Op papier ziet die ontwikkeling er heel positief uit. Er komen werkscholen, om te beginnen alleen in Brabant. Daarna volgen álle provincies.

Wat zijn werkscholen? Op
werkscholen krijgt het kind de juiste begeleiding naar het werkveld. De Werkschool is bedoeld voor jongeren die via praktijkervaring en zorgvuldige begeleiding, aan de slag kunnen in een betaalde baan. Jongeren tussen de 16 en 21 jaar die als leerling staan ingeschreven bij het Praktijkonderwijs en het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

En nu maar hopen dan het werk op maat is met een salaris op maat.
Pas dan zijn er weer mogelijkheden voor een toekomst met perspectief.